Kocham spacerować po pustej plaży. Czuć słony smak wiatru na ustach.
Oddech oceanu, nieustanna mantra fal...
Odmierzam czas śladami stóp, które znikną zanim zdążę odwrócić się za siebie...
Oddech oceanu, nieustanna mantra fal...
Odmierzam czas śladami stóp, które znikną zanim zdążę odwrócić się za siebie...
Kałamarnice z bekonem
przepis Bobby Flay
Przepis nieco zmodyfikowałam do swoich potrzeb :)
1 kg kałamarnic
3 ząbki czosnku
natka pietruszki
20 dkg boczku wędzonego
świeży tymianek
pieprz
oliwa z oliwek
Kałamarnice umyć i oczyścić
Boczek drobno pokroić i podsmażyć na patelni, dodać przepuszczony przez praskę czosnek, a za chwilke dołożyć kałamarnice, pieprz i pietruszkę. Smażyć 3 minuty. Posypać tymiankiem. Serwować z bagietką i schłodzonym białym winem.
Fotografie zrobione w Robert Moses State Park NY 03/12
piękne, piękne zdjęcia!
OdpowiedzUsuńa kałamarnice sama złowiłaś? ;)
x
bardzo dziękuję ...
OdpowiedzUsuńa squidy same wyszły z wody jak mnie zobaczyły :)
jejku, jak ja uwielbiam takie kałamarnice :) mniam, głodnam teraz :(((
OdpowiedzUsuńsmaczne bestie fakt :)
UsuńO matko ! Po jakiego grzyba ja tu zajrzałam :> ;D
OdpowiedzUsuńCudownie morsko ! I na zdjęciach i na talerzu - mniam !
Dziękuję za odwiedziny i zapraszam z radością.
UsuńSquide Wisperer...
OdpowiedzUsuń:)
a mi się biedactwa kojaża z kolegą Squiperdem z bajki Spongebob Squarepants, uwielbialam oglądąć jak Miśka była mała...
Usuńwyglada swietnie :) mniam...
OdpowiedzUsuńHEY!
OdpowiedzUsuńDziekuje i czekamy na ciebie:)
doro lubie jesc Twoje zdjecia ada
OdpowiedzUsuńHey!tesknię za Tobą...
Usuńgratuluje, ja juz ich nie dotykam, bo zawsze wychodza mi jak stary rubber :-) ale moze jeszcze raz sprobuje z Twoim przepisem :-O
OdpowiedzUsuńWitam,dzięki za odwiedziny :)
Usuń