czwartek, 17 maja 2012

W oczach mam ocean





 
 
Kocham spacerować po pustej plaży. Czuć słony smak wiatru  na ustach.
 Oddech oceanu, nieustanna mantra fal...
Odmierzam czas śladami stóp, które znikną zanim zdążę odwrócić się za siebie...





Kałamarnice z bekonem
przepis Bobby Flay

Przepis nieco zmodyfikowałam do swoich potrzeb :)
1 kg kałamarnic
3 ząbki czosnku
natka pietruszki
20 dkg boczku wędzonego
świeży tymianek
pieprz
oliwa z oliwek
Kałamarnice umyć i oczyścić






Boczek drobno pokroić i podsmażyć na patelni, dodać przepuszczony przez praskę czosnek, a za chwilke dołożyć kałamarnice, pieprz i pietruszkę. Smażyć 3 minuty. Posypać tymiankiem. Serwować z bagietką i schłodzonym białym winem.


Fotografie zrobione w Robert Moses State Park NY 03/12

14 komentarzy:

  1. piękne, piękne zdjęcia!

    a kałamarnice sama złowiłaś? ;)
    x

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo dziękuję ...
    a squidy same wyszły z wody jak mnie zobaczyły :)

    OdpowiedzUsuń
  3. jejku, jak ja uwielbiam takie kałamarnice :) mniam, głodnam teraz :(((

    OdpowiedzUsuń
  4. O matko ! Po jakiego grzyba ja tu zajrzałam :> ;D
    Cudownie morsko ! I na zdjęciach i na talerzu - mniam !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za odwiedziny i zapraszam z radością.

      Usuń
  5. Odpowiedzi
    1. a mi się biedactwa kojaża z kolegą Squiperdem z bajki Spongebob Squarepants, uwielbialam oglądąć jak Miśka była mała...

      Usuń
  6. wyglada swietnie :) mniam...

    OdpowiedzUsuń
  7. HEY!
    Dziekuje i czekamy na ciebie:)

    OdpowiedzUsuń
  8. doro lubie jesc Twoje zdjecia ada

    OdpowiedzUsuń
  9. gratuluje, ja juz ich nie dotykam, bo zawsze wychodza mi jak stary rubber :-) ale moze jeszcze raz sprobuje z Twoim przepisem :-O

    OdpowiedzUsuń