poniedziałek, 18 czerwca 2012

Truskawkowy podwieczorek na dzień taty

Wszystkiego naj, naj , naj! Dla taty naj, naj ,naj!
Buziaków 8 ton i miłości wszechświat!
życzą:
Laurka, Jaś i ja




 Truskawki w bazyliowym cukrze




 Bardzo truskawkowy mus

1/2 kg. truskawek
1 galaretka truskawkowa
150 g pianek mashmallows
Galaretkę rozpuscić w 350ml gorącej wody, wsypać do niej pianki mashmallows i mieszając do ich całkowitego rozpuszczenia. Odstawić do ostygnięcia, następnie przelać do foremek i wstawić na kilka godzin do lodówki aby mus stężał.





5 komentarzy:

  1. Dla mnie niezwykłe i nie znane połączenie bazylia i truskawki
    Mus także niezwykły tak jak i dzień
    pozdrawiam słonecznie

    OdpowiedzUsuń
  2. ostatnio wypatrzylam na jednym z blogow biszkopt bazyliowy,teraz u Ciebie bazyliowy cukier...czuje sie zacofana kulinarnie:D
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. mam wszystkie produkty, zaraz wypróbuję:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale bomba, ten bazyliowy cukier !
    Tak poprostu należy wymieszać cukier z posiekaną bazylią, czy coś więcej ? :>

    OdpowiedzUsuń