Wszystkiego naj, naj , naj! Dla taty naj, naj ,naj!
Buziaków 8 ton i miłości wszechświat!
życzą:
Laurka, Jaś i ja
Truskawki w bazyliowym cukrze
Bardzo truskawkowy mus
1/2 kg. truskawek
1 galaretka truskawkowa
150 g pianek mashmallows
Galaretkę rozpuscić w 350ml gorącej wody, wsypać do niej pianki mashmallows i mieszając do ich całkowitego rozpuszczenia. Odstawić do ostygnięcia, następnie przelać do foremek i wstawić na kilka godzin do lodówki aby mus stężał.
Dla mnie niezwykłe i nie znane połączenie bazylia i truskawki
OdpowiedzUsuńMus także niezwykły tak jak i dzień
pozdrawiam słonecznie
ostatnio wypatrzylam na jednym z blogow biszkopt bazyliowy,teraz u Ciebie bazyliowy cukier...czuje sie zacofana kulinarnie:D
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
mam wszystkie produkty, zaraz wypróbuję:)
OdpowiedzUsuńw tam podanym deserze można się zakochać!:)
OdpowiedzUsuńBlog o życiu & podróżach
Blog o gotowaniu
Ale bomba, ten bazyliowy cukier !
OdpowiedzUsuńTak poprostu należy wymieszać cukier z posiekaną bazylią, czy coś więcej ? :>